Programma

Nieuws
Artikel delen

Internationale prijs voor Lean Six Sigma-aanpak bij het UMCG

De implementatie van Lean Six Sigma heeft het UMCG tientallen miljoenen euro’s bespaard vanwege de verbetering van de zorgprocessen.

Tags

Deel dit artikel

Het heeft geleid tot kortere toegangstijden tot het ziekenhuis, kortere ligduur, betere benutting van de faciliteiten (MRI, CT scan, OK), goedkopere diagnostiek, minder infecties, minder complicaties, verhoging van het aantal eerste consulten op de polikliniek en efficiëntere werkwijzen.

De besparing is gebruikt om de kortingen op te vangen die het ministerie van VWS de afgelopen jaren heeft opgelegd aan de umc’s en om nieuwe beleidsintiatieven te ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

EFMD
Het EFMD (European Foudation for Management Development) is een internationale organisatie voor de ontwikkeling van managementonderwijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Learning & Development programma’s met grote impact, uitstekend programmamanagement en het bereiken van ‘operational excellence’. Eerder wonnen al Microsoft, de London Business School en Lufthansa deze prijs. De prijs wordt uitgereikt op 2 en 3 oktober 2014 in St. Gallen, Zwitserland.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen