KNMP introduceert virtueel netwerk binnen Siilo

6 november 2017
siilo_1
Apps
Nieuws
Daarnaast kunnen apothekers, na registratie met ID en BIG-nummer, volgens de brancheorganisatie voor apothekers contact leggen met artsen en andere BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Daarmee biedt Siilo, met 30.000 geverifieerde gebruikers, de mogelijkheid tot beveiligd online intercollegiaal overleg binnen de zorgketen, zowel intra- als extramuraal.

Aangemelde zorgprofessionals zijn vindbaar op naam en op specialisme. Apothekers die niet BIG-geregistreerd zijn, kunnen binnen het KNMP-netwerk contact leggen met alle daar aangemelde collega’s.  

De Siilo-app biedt de mogelijkheid om patiëntgegevens op een veilige manier over te dragen. Desgewenst is het mogelijk om patiëntgegevens te ‘blurren’. Zo kan intercollegiaal overleg plaatsvinden over een casus met inachtneming van de privacy van de patiënt. De app is te downloaden via Google Play (Android) en de Apple App Store (iPhone).

App voldoet aan scorecard veilige apps

Siilo voldoet volgens de KNMP aan de scorekaart voor veilige apps (meer hierover in het artikel ‘Veilig appen doe je zo’ van Sjaak Nouwt – KNMG - en Joost Bruggeman - Siilo). Zorgprofessionals kunnen Siilo conform de WGBO en Wbp veilig gebruiken voor online intercollegiaal overleg, bijvoorbeeld over receptwijzigingen. De app heeft de benodigde maatregelen getroffen om functionaliteiten (zie hieronder) correct en veilig uit te voeren.

Siilo slaat berichten, foto’s en video’s versleuteld op bij verstuurder en ontvanger. Afbeeldingen belanden niet in de persoonlijke fotorol. Foto’s die via Siilo zijn geanonimiseerd, kunnen veilig worden gedeeld. De anonimisering is onomkeerbaar.

Pushberichten geven op een vergrendeld telefoonscherm niet de inhoud van het bericht weer.
Siilo heeft (niet-technische) maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat Siilo en de gebruiker in juridische zin voldoen aan de WGBO en Wbp.