Koning Willem-Alexander opent TechMed Centre UT

5 november 2019
technohal-2
Onderzoek
Nieuws

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geeft samen met vier UT-studenten en met alle aanwezigen in de zaal het officiële startsein van het TechMed Centre. De vier studenten vertegenwoordigen medische technologie, het speerpunt van het TechMed Centre.

Na de afsluiting door Rector Magnificus Thom Palstra krijgt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een rondleiding door het gebouw en gaat hij in gesprek met de ‘bewoners’ (studenten en wetenschappers) van het TechMed Centre. Daarbij demonstreren de bewoners de technisch-medische faciliteiten in het gebouw aan de Koning. Daarbij kan worden gedacht aan experimentele operatiekamers die uitgerust zijn met de nieuwste technologieën, gesimuleerde intensive care’s met full body simulatoren, echolabs en het e-health house.

Onder één dak

Het Technisch Medisch Centrum verbetert de (preventieve) gezondheidszorg met gepersonaliseerde technologische innovaties. De Universiteit Twente brengt in haar TechMed Centrum talentontwikkeling, opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en simulatiecentrum samen onder één dak.

Door op deze manier technologische knowhow te combineren met gedrags-/sociale wetenschappen in het onderzoeks- en educatieprogramma, ontstaat een unieke interactie tussen mens en technologie. Daarbij wordt intensief samengewerkt met een groot netwerk van topklinische ziekenhuizen, UMC’s en het MedTech bedrijfsleven. 

Benoeming dr. Jouke Talsma tot medisch directeur

Het TechMed Centrum benoemde onlangs nog  dr. Jouke Tamsma tot medisch directeur. Tamsma startte op 15 augustus met deze nieuwe functie bij het TechMed Centrum. Daarnaast blijft hij als medisch specialist verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met de aanstelling van Tamsma werd de directie van het TechMed Centrum in Enschede compleet.