Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Life sciences bedrijf PimBio opent kantoor op Pivot Park

PimBio heeft per 1 juni zijn deuren op Pivot Park geopend. De onderneming richt zich voornamelijk op ondersteuning van Life Science partners wereldwijd bij het creëren van innovatieve microfluïdische producten en technologieën op de ‘organ-on-a-chip’ markt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

PimBio ontwikkelt en produceert microfluïdische apparaten voor bioengineering van fysiologisch relevant levend weefsel voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek, regeneratieve geneeskunde en industrie. Het bedrijf stelt via haar werkzaamheden de 3R’s te ondersteunen, de leidende principes van reductie, verfijning en vervanging van dierproeven. De op Pivot Park aanwezige Life Sciences community is voor PimBio een belangrijke reden om zich hier te vestigen.

Pivot Park wil afnemers en partners  een hoogwaardige farmaceutische R&D infrastructuur bieden die de kans geeft om te versnellen, te groeien en uit te blinken op het vlak van geneesmiddelen-ontwikkeling. Pivot Park is in februari 2012 ontstaan uit een initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD in nauwe samenwerking met vijf partners: provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Nederlandse ministeries van Economische Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Aandacht voor organs-on-a-chip

Wereldwijd, maar ook in Nederland, komt er steeds meer aandacht voor de ontwikkeling van organs-on-a-chip, onder meer voor onderzoek naar effectieve medicatie en meer persoonsgerichte behandelingen. Zo hebben ZonMW en het ministerie van OCW hier recent subsidies voor verstrekt.

De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht hebben recent de MIND Facility geopend. Het is de bedoeling dat onderzoekers in de MIND Facility het brein bestuderen met behulp van organoids, stukjes 3D-hersenweefsel die worden ontwikkeld uit menselijke stamcellen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen