Search
Close this search box.
Search

Maak kennis met e-health op een TeaHealth-bijeenkomst

Op 30 januari organiseren het ministerie van VWS en het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio een bijeenkomst in Sassegrave. Tijdens die bijeenkomst willen de partijen de inwoners van Tholen bekend maken met e-health en de voordelen die digitale zorgtoepassingen kunnen bieden.

De komende maanden organiseren Zorg van Nu (VWS) in samenwerking met KBO-PCOB en regionale partners op 10 locaties in het land TeaHealth-bijeenkomsten. Ruim een jaar geleden meldde KBO-PCOB naar aanleiding van een rondvraag dat zeven van de tien senioren niet wisten wat e-health betekent

Deelnemers worden onder het genot van een (gratis) High Tea geïnformeerd en geënthousiasmeerd voor het gebruik van digitale zorg oplossingen. Centraal staat kennismaking met de mogelijkheden van e-health voor gezondheid, veiligheid en comfort in en om het huis.

Tijdens de bijeenkomst gaan deelnemers ook zelf aan de slag met smartphone of tablet om kennis te maken met e-health. De TeaHealth-bijeenkomsten zijn ook informatief voor iedereen die digitaal vaardig is en het leuk vindt om anderen te helpen.

e-health is zelf aan je gezondheid werken

E-health biedt de mogelijkheid om zelf aan je gezondheid te werken. In plaats van in de wachtkamer van de dokter te gaan zitten wachten kun je met deze digitale toepassingen veel zelf doen en regelen. Denk bijvoorbeeld aan het meten van bloeddruk of het maken van een hartfilmpje. Daarnaast zijn er ook veel ondersteunende apps. Zoals een voedingsdagboek of stappenteller die helpen bij het onder controle houden van gewicht en vitaliteit.

Scherpenisse is één van de 10 locaties waar een TeaHealth georganiseerd wordt. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook. Deelname is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt dus snel aanmelden is aan te bevelen.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?