Search
Close this search box.
Search

Martine Rooth stuwt fysiotherapie naar hoger plan

Martine Rooth, oprichter van Fysiovoorjou.nl en programmadirecteur van Physitrack Nederland, is genomineerd voor een LOEY-Award in de categorie e-health.

Fysiotherapie en e-health
In 2013 startte Martine Rooth (1988) haar eigen onderneming Fysiovoorjou.nl. Deze online fysiotherapiepraktijk, waarmee zij fysiotherapeutische consults levert op afstand, bouwde ze op eigen (financiële) kracht op en is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met zes werknemers.

Sinds 2014 is Martine ook programmadirecteur Nederland voor Physitrack. Dit online revalidatieplatform biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s. Met de oefeningen in videobeelden en geschreven en gesproken tekst en monitoringtools biedt het een motiverende aanvulling op het bestaande revalidatieproces.

Door de inzet van Physitrack neemt de therapietrouw van cliënten, die nu gemiddeld op 30 procent blijft steken, toe. Hierdoor verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Rooth: ‘Mijn visie is dat goede gezondheidszorg efficiënter kan: geen wachtlijsten, maar online zorg waar en wanneer het jou uitkomt.

Innovaties en e-health toepassingen bieden ondernemers kansen om vernieuwende initiatieven te starten. Binnen Fysiovoorjou.nl ben ik zelf gaan werken met de destijds Engelstalige versie van Physitrack. Sinds april is Physitrack ook in Nederland gelanceerd en vervul ik daar inmiddels de rol van programmadirecteur. Hierbij werk ik o.a. intensief samen met top ondernemer en initiatiefnemer Nathan Skwortsow. De samenwerking met inspirerende mensen motiveert mij om dagelijks, gedreven aan mijn missie te werken: het naar een hoger plan trekken van e-health in Nederland. Door op mij te stemmen ondersteun je mijn missie.’

LOEY Awards
Al vijf jaar worden online ondernemers, die uitzonderlijke prestaties leveren binnen het vakgebied, beloond met een LOEY Award. De LOEYs maken succesvolle ondernemers zichtbaar en dragen zo bij aan een verdere uitbouw van online initiatieven, samenwerking en vernieuwing. In vijf verschillende categorieën (e-Commerce, Tech, Marketing & Media, Education en e-Health) zijn drie ondernemers door de jury als finalist geselecteerd.

Tot en met 24 augustus kan er gestemd worden. De best scorende ondernemers per categorie winnen de LOEY Starters Award. Op 3 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Over Physitrack

Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld, en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack biedt patiënten een gebruiksvriendelijk platform om het revalidatieproces helder en inzichtelijk te maken en herstel te bevorderen.

Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?