Search
Close this search box.
Search

MediCheck-app van start in Apeldoorn

Alle 9 Buurtzorg teams in Apeldoorn en 13 Apeldoornse apotheken hebben collectief voor MediCheck gekozen als hun elektronische toedienregistratie systeem. MediCheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie en heeft een directe koppeling met de apotheekinformatiesystemen.

Wijzigingen van medicatie zijn in de app gelijk zichtbaar en er is dus altijd een up-to-date medicatie overzicht van de cliënt. Tevens zijn de foto’s en bijsluiters van alle medicatie beschikbaar en kan de zorgverlener een digitaal verzoek tot dubbele controle bij risicovolle medicatie versturen naar collega’s op afstand met als doel om zo de toediening van medicatie voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter te maken.

Het werken met MediCheck App is ook voor de apotheken efficiënt en waardevol. “Werken met de MediCheck App is snel en efficiënt. Een aanpassing in de medicatie komt direct in beeld in de app, daarbij is het AIS leidend. En we hoeven geen papieren aftekenlijsten meer mee te geven. Maar ook de training die door de een apothekersassistente van MediCheck werd gegeven was erg prettig. Dat persoonlijke, dat maakt MediCheck nou zo bijzonder”, zegt Hanneke Treep, apotheker Ooster-Welgelegen.

‘Gebruiksgemak en totaaloverzicht’

Vooral het gebruiksgemak van de applicatie en het totaaloverzicht bij de cliënt werden door Buurtzorg tijdens de evaluatie als sterke punten benoemd. Ook de tussentijdse verbeteringen worden genoemd; “dat de cliënt ook digitaal toestemming kan geven voor het gebruik van MediCheck nou zo bijzonder”, zegt Hanneke Treep, apotheker Ooster-Welgelegen.

MediCheck is een product van UPLUS en wordt aangeboden en onderhouden door UPLUS eHealth Solutions. UPLUS eHealth Solutions BV heeft zich gespecialiseerd in e-health oplossingen om de gehele zorgketen te ondersteunen op farmaceutisch gebied voor zowel apotheek, als intramurale- en extramurale (thuis)zorginstellingen.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?