Search
Close this search box.
Search

MedMij organiseert PGO-informatiemarkt tijdens e-healthweek 2018

Van 20 t/m 26 januari 2018 vindt de jaarlijkse e-healthweek plaats, een initiatief van het ministerie van VWS en ECP, Platform voor de Informatiesamenleving. Verspreid over Nederland worden diverse activiteiten georganiseerd, zodat bezoekers (zorggebruikers en zorgverleners) zelf kunnen ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg voor hen kan betekenen. Van innovatielabs, workshops, open dagen, demonstraties en webinars tot aan theatervoorstellingen en pop-up stores door heel Nederland.

Ook MedMij is actief tijdens de e-healthweek 2018. We zijn een samenwerking aangegaan met ICT&health. Zij organiseren al meerdere jaren, ter afsluiting van de e-healthweek, een conferentie in het Beatrix Theater in Utrecht over de implementatie van technologische ontwikkelingen in de zorg en digitale zorginnovaties. De technologische ontwikkelingen, cultuurverandering en wetenschappelijke ontdekkingen veranderen niet alleen zorgorganisaties, maar ook de wijze waarop zorg wordt gegeven én ontvangen.

Wat doet MedMij tijdens de e-healthweek op de ICT&health Conference:

  • MedMij is hoofdpartner van de dag.
  • We organiseren de hele dag een informatiemarkt waar 12 leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen een live demo geven van hun product.
  • We verzorgen om 13.30 uur in zaal 2 een inhoudelijke sessie ‘Samen MedMij implementeren! Waar staan we en hoe sluit u aan?’

Informatiemarkt persoonlijke gezondheidsomgevingen

In de Mauritz Foyer op de begane grond van het Beatrix Theater organiseert MedMij een markt waar diverse leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) laten zien hoe hun online omgeving eruitziet, wat een gebruiker er mee kan en wat de voordelen zijn.

Maar liefst 12 leveranciers komen hun product tonen. Het gaat om de volgende leveranciers:

  • Caren Zorgt (Nedap)
  • cBoards (Caresharing)
  •  Digitaal Zorgdossier (Schakelzorg)
  • Drimpy
  • e-Vita (VitalHealth Software)
  • Ivido
  • Meddex
  • Patientsknowbest.com (CarePoint Nederland)
  • Promedico
  •  Quli
  • Zodos
  • Zorgkluis.nl

Om 13:30 uur: Samen MedMij implementeren! Waar staan we en hoe sluit u aan?

Uitgangspunt van MedMij is dat iedere zorggebruiker straks zijn eigen persoonlijke gezondheidsomgeving kan kiezen. Zo sluit deze zo goed mogelijk aan op de eigen situatie en behoeften. Dit betekent dat zorgverleners of -organisaties geen persoonlijke gezondheidsomgeving hoeven te kiezen voor hun patiënten. Zij moeten er vooral voor zorgen dat de informatie die zij over hun patiënten bijhouden toegankelijk wordt via MedMij.

Tijdens de themasessie om 13.30 uur in zaal 2 gaan Arina Burghouts (MedMij Implementatiesupport) en Herbert Fetter (MedMij Afsprakenstelsel en Financiering) in op de stappen die zorgorganisaties en leveranciers nu en in de nabije toekomst kunnen zetten om bij MedMij aan te sluiten.

Aanmelden voor deze sessie kunt u doen tijdens het aanmelden voor de conferentie. Aanmelden voor de ICT&health conference is kosteloos en kan via de website van ICT&health. Het aantal aanmeldingen is beperkt, dus wacht niet te lang.

We ontmoeten u daar graag!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?