MedMij zoekt hulp ontwikkelaars tijdens WeeKonnect

13 april 2018
Fokker-Terminal
Overheid
Nieuws
Het gaat bij de sessies onder meer om de ontwikkeling van herbruikbare componenten, zoals softwarecomponenten voor het inlezen van de whitelist, het inlezen van de zorgaanbiederslijst (ZAL) en de oAuth-flow. Dit gebeurt in in opdrachtvorm. De deelnemende ontwikkelaars moeten allemaal een stukje functionaliteit bouwen. Aan het eind van de WeeKonnect worden de ontwikkelde bouwstenen gezamenlijk gebruikt om de MedMij-implementatie te faciliteren.

Boost voor MedMij

MetMij verwacht dat de inzet van ontwikkelaars komende week tijdens WeeKonnect een boost aan MedMij geeft. Verder moeten ontwikkelaars en leveranciers ondersteuning krijgen bij hun eigen implementatie. Een belangrijke voorwaarde is dat de software, ontwikkeld tijdens de WeeKonnect, beschikbaar komt voor alle MedMij-deelnemers. Daarom is er een financiële bonus voor het afronden van een opdracht tegen de condities die zijn gesteld. De MedMij organisatie, onder meer aangestuurd vanuit de Patiëntenfederatie Nederland, zoekt concreet ontwikkelaars met expertise in verschillende codeertalen die een of meerdere dagen beschikbaar zijn om gezamenlijk aan de slag te gaan.

Spelregels voor uitwisselen gegevens

MedMij stelt spelregels op voor het uitwisselen van gegevens in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Aan de hand van deze regels kunnen persoonlijke gezondheidsomgeving-aanbieders producten en diensten aanbieden die aansluiten bij de uiteenlopende vragen van het individu. De kern van het werk van MedMij is het maken van een standaarden- en afsprakenstelsel. In de maand juli van dit jaar moeten Nederlanders vanuit een persoonlijke gezondheidsomgeving aan kunnen sluiten op de eerste via MedMij ontsloten gegevenssystemen, zoals huisartsendossiers. Uiterlijk in 2020 moeten alle systemen waarin gegevens van of over patiënten / cliënten staan, ontsloten zijn voor PGO’s.