Programma

Nieuws
Wilt u
belangrijke
informatie delen
met onze
redactieraad?
Tip hier de
redactieraad?
Bekijk overzicht
Artikel delen

Medtronic diabetes app beschikbaar voor diabetici met iPhone!

Medtronic, wereldwijd leider in medische technologie, heeft CE (Conformité Européenne) goedkeuring van de Europese Unie om hun Guardian (TM) Connect mobile continuous Glucose Monitoring (CGM) systeem te introduceren. Dit systeem controleert continu hoe het met het glucoseniveau gesteld is van diabetici die glucose moeten injecteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

De draagbare meter maakt via Bluetooth draadloos contact met de Guardian Connect app op iPhones en geeft regelmatig de nieuwste metingen. Het leest de patiëntgegevens elke vijf minuten, wat resulteert in 288 metingen per dag. Wanneer het suikergehalte in het bloed van de patiënt buiten de vooraf ingestelde grenzen valt geeft de app een alarm. Bovendien kan het een sms versturen naar familieleden of verzorgers, zodat die in kunnen grijpen en helpen.

De applicatie maakt elke dag complete grafieken van de glucosespiegels en stuurt een upload naar CareLink therapy management software. Deze software kan worden uitgelezen door artsen en behandelaars die deze informatie snel tot hun beschikking hebben.

Op dit moment is de applicatie alleen nog beschikbaar voor iPhone gebruikers, maarMedtronic heeft beloofd zo snel mogelijk ook met een Android versie te komen. Het systeem zal worden gelanceerd in vanaf april 2017 in een aantal Europese landen, Latijns Amerika en Azië. Diabetici in de Verenigde Staten moeten nog iets langer wachten op de Guardian Connect, want de goedkeuring van de FDA moet nog worden verstrekt.

###medtronic###

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen