Merck stapt in MS-samenwerking met HAPPYneuron

14 juni 2016
Nieuws
Het programma van HAPPYneuron zal worden opgenomen in Merck’s MSdialog-platform en zal MS-patiënten vanuit die omgeving ondersteunen bij het trainen van cognitieve vaardigheden via speciale games en oefeningen. Het HAPPYneuron-programma kan bogen op medische data die tot meer dan tien jaar terug gaan en is ontworpen om in te spelen op specifieke behoeften van MS-patiënten.

Uitrol ook in Nederland

MSdialog is op zijn beurt een cloudgebaseerd systeem voor het managen van MS waarbij data wordt gebruikt om patiënten en zorgverleners te helpen de ziekte inzichtelijker te maken en betere beslissingen te kunnen nemen. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld via MSdialog worden herinnerd om hun medicijnen in te nemen of worden zij gevraagd om deel te nemen aan schriftelijke onderzoeken waarmee het ziekteverloop beter kan worden geschetst.

MSdialog is momenteel beschikbaar in 24 landen. MSdialog met HAPPYneuron zal gefaseerd worden uitgerold in Brazilië, Argentinië, Israël, Frankrijk en ook Nederland. Wat is MS. Zie hier de video

###MS###