Search
Close this search box.
Search

Microsoft kondigt beëindiging HealthVault Insights aan

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het zijn app-gebaseerde onderzoeksproject HealthVault Insight zal beëindigen. HealthVault Insights biedt patiënten op basis van machine learning inzage en analyse van hun medische gegevens. Nog voor het einde van deze maand zal de app worden verwijderd uit de app stores van Microsoft, Apple en Google.

In een blogpost schrijft Microsoft dat HealthVault Insights is gelanceerd met de intentie om patiënten meer controle te geven over hun eigen gezondheid en de medicatietrouw te verhogen. Ook meldt het bedrijf dat het project waardevolle inzichten heeft opgeleverd met betrekking tot machine learning. Deze inzichten zullen nu worden verwerkt in andere projecten. Na verwijdering van de apps uit de app stores blijft een samenvatting van de gegenereerde data nog wel beschikbaar voor gebruikers. Nieuwe data zal echter niet meer zichtbaar worden.

Sluiting geen impact op HealthVault

Project HealthVault Insights werd in mei vorig jaar gelanceerd als onderdeel van het Microsoft-initiatief  Healthcare NexT. De app-gebaseerde dienst had als doel patiëntinformatie te verrijken met data gegenereerd via Apple Health en Google Fit. Deze data was tevens beschikbaar voor healthcare providers die op basis hiervan gepersonaliseerde zorgplannen konden aanbieden.

Het is niet geheel duidelijk waarom Microsoft HealthVault Insights beëindigt, al speelt de gemengde ontvangst in de app stores mogelijk een rol. De stopzetting van HealthVault Insights heeft volgens Microsoft geen invloed op het bestaande Microsoft HealtVault, een medisch dataplatform voor consumenten en bedrijven dat in 2007 werd gelanceerd.

Healthcare NexT werd begin vorig jaar in het leven geroepen door Microsoft in samenwerking met partner University of Pittsburgh Medical Center. Op het platform moet kennis en expertise op het gebieden van research, AI en de cloud samenkomen op de zorg digitaal te kunnen transformeren.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?