Search
Close this search box.
Search

Monkeypox database voor medische wetenschappers

Toegang tot geanonimiseerde data is van groot belang voor medische wetenschappers en zorgprofessionals. Zeker als het een (relatief) nieuwe ziekte of virus betreft. Het belang daarvan is de afgelopen jaren meermaals aangetoond tijdens de COVID-19 uitbraak. Elsevier, heeft deze maand het online Monkeypox Information Center gelanceerd. Dit omvat onder andere een database met breed toegankelijke informatie en toegang tot relevant onderzoek omtrent het Monkeypox virus.

De nu gelanceerde database van het Monkeypox Information Center biedt toegang tot relevant onderzoek en informatie uit Elseviers wetenschappelijke en medische tijdschriften en klinische bronnen voor professionals in de gezondheidszorg. De informatie wordt, behalve voor medische wetenschappers en zorgprofessionals ook gedeeld met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Elsevier zal met de artikelen en informatie ook een bijdrage leveren aan PubMed Central. Dit is het archief van biomedisch en biowetenschappelijk onderzoek van de National Library of Medicine van de National Institutes of Health van de Amerikaanse National Institutes of Health. De bijdrage zal duren zolang als de noodsituatie rondom het virus en de ziekte voortduurt.

Monkeypox Information Center

De database en informatie van het Monkeypox Information Center wordt continu bijgewerkt met de laatste onderzoeksinformatie over het virus en de ziekte. Ook is de Monkeypox-gerelateerde content vrij beschikbaar op ScienceDirect. Dit is het wereldwijde platform van peer-reviewed wetenschappelijke literatuur van Elsevier.

Bij de lancering van het informatiecentrum zijn zo’n 400 relevante tijdschriftartikelen geïdentificeerd die hiervoor in aanmerking komen. “Het Monkeypox Information Centre ondersteunt zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers bij het begrijpen van Monkeypox. Door het bieden van eenvoudige toegang tot de meest actuele informatie dragen wij bij bij aan succesvolle preventie en behandeling”, zegt Kumsal Bayazit, CEO van Elsevier.

Het Monkeypox Information Center wordt gehost op de openbare nieuws- en informatiewebsite, Elsevier Connect. Naast de informatie voor zorgprofessionals en medische wetenschappers biedt deze site ook informatie die voor praktiserende verpleegkundigen en artsen en bronnen die speciaal zijn ontworpen voor patiënten en hun families.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?