Programma

Nieuws
Wilt u
belangrijke
informatie delen
met onze
redactieraad?
Tip hier de
redactieraad?
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nationale Zorgnummer voortaan ook via app bereikbaar

Patiëntenfederatie Nederland, MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Ieder(in) hebben samen de Nationale Zorgnummer app gelanceerd. De app is bedoeld als aanvulling op het al langer bestaande Nationale Zorgnummer.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

Mensen kunnen naar de hulplijn bellen met vragen over zorg of ondersteuning. Via de app hebben mensen de hulplijn altijd binnen handbereik, zo stelt de Patientenfederatie. De app moet er voor zorgen dat mensen niet lang rond blijven lopen met vragen of zorgen.

Met één druk op de knop kunnen ze in de app het Nationale Zorgnummer (20 cent per gesprek) bellen of e-mailen. Of zelf antwoorden zoeken in de Kennisbank of op de website. De Kennisbank en website zijn altijd toegankelijk.

Bij succes uitbreiding naar iOS

De app is op dit moment alleen te krijgen in de Play Store voor Android-apparaten. Bij succes wordt de app geschikt gemaakt voor de Apple Store / iOS.

Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- én meldlijn van Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Patiëntenfederatie Nederland. Het Nationale Zorgnummer-team beantwoordt vragen over bijvoorbeeld behandelingen, uitkeringen, wonen, vervoer, onderwijs, inkomen en rechtsbescherming.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen