Search
Close this search box.
Search

Nederlanders stellen face-to-face contact op prijs

Ruim 1 op de 10 Nederlanders (11%) vindt virtueel contact net zo goed als face-to-face. Bijna een kwart (23%) heeft liever face-to-face contact. Hiermee is Nederland één van de landen samen met de UK, Tsjechië, België, Zweden en Duitsland die het minst virtueel zijn ingesteld.

Nederland wijkt af van het wereldwijde gemiddelde waar juist 23% aangeeft virtueel contact net zo goed te vinden als face-to-face en 15% voorkeur voor face-to-face contact heeft.  Dit blijkt uit het GfK onderzoek uitgevoerd onder 27.000 mensen in 22 landen, waaronder ook Nederland.

Virtueel contact komt steeds vaker voor

Via steeds meer kanalen is virtueel contact mogelijk. Of het nu gaat om video conference op het werk, face-time via je smartphone, gesprekken via Facebook en What’s App of het ontdekken van andere steden en ontmoetingspunten zoals restaurants en musea met behulp van Google Street view. Of deze manier van communiceren net zo goed is als face-to-face, zijn de meningen over verdeeld.

Minimaal verschil tussen man en vrouw

In Nederland is er nauwelijks verschil tussen man en vrouw. 12% van de mannen en 11% van de vrouwen vindt virtueel contact net zo goed als face-to-face. De meerderheid van mannen (22%) en vrouwen (24%) hebben liever face-to-face in plaats van virtueel contact.

Leeftijdsverschillen

Niet verrassend is het vooral de jongste leeftijdsgroep (15-19 jaar) waarvan 25% virtueel contact net zo goed vindt als face-to-face. Naarmate mensen ouder worden, wordt de voorkeur voor face-to-face steeds sterker. Van de leeftijdsgroep ‘ 60+’ vindt nog maar 6% virtueel contact net zo goed als face-to-face en wil 30% liever face-to-face contact.  

Landenvergelijk

In Brazilië en Turkije vindt ruim een derde (34%) van de bevolking dat virtuele interactie net zo goed kan als face-to-face contact. Van de top 5 landen die geen voorkeur hebben voor face-to-face, volgen Mexico (28%), China (27%) en daarna Rusland (24%).

""

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?