Search
Close this search box.
Search

Nederlandse Health-tech startup wint Europese aanbesteding LUMC

De Nederlandse health-tech startup Castor EDC, een electronic data capture-platform voor medisch onderzoek, heeft een Europese aanbesteding gewonnen bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met het platform van Castor EDC kunnen de onderzoekers van het LUMC in een paar stappen een klinische dataverzameling voor onderzoek opstellen en uitvoeren.

Met Castor EDC kunnen onderzoekers eenvoudig onderzoeksdata verzamelen, standaardiseren en delen. Alle klinisch onderzoekers in het LUMC krijgen hiermee toegang tot het Castor EDC-platform. Het platform maakt tevens een koppeling met het Medical Intelligence platform dat door het LUMC is opgezet, waarbij data uit onder andere het EPD (HiX van Chipsoft) gebruikt kunnen worden voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Dankzij een koppeling van Castor EDC kunnen gepseudonimiseerde patiëntgegevens via een veilige, versleutelde verbinding, conform de HL7 FHIR-standaard, beschikbaar worden gesteld in het onderzoeksplatform ten bate van klinisch onderzoek. De implementatie van Castor EDC in het LUMC wordt uitgevoerd in samenwerking met Beter Healthcare, Furore en Firely.

Snelle groeier

Castor EDC werd opgericht in 2012 en het bedrijf rekent inmiddels 2.500 onderzoeken, 16.000 gebruikers en 80 instellingen zoals het AMC, Radboudumc en King’s College Hospital in Londen (VK) tot zijn afnemers.  Oprichter en CEO is Derk Arts (MD, PhD, 31 jaar). Hij richtte het bedrijf op tijdens zijn PhD in het AMC in Amsterdam. Vorig jaar heeft het bedrijf 1,1 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit Horizon 2020, het innovatieprogramma van de Europese Commissie voor MKB-bedrijven.

Afgelopen zomer haalde Castor EDC nog in totaal 5,3 miljoen euro op bij investeerders waaronder technologiefonds INKEF Capital en enkele informele investeerders.

Tevens is Castor EDC vorige week als nummer vier geëindigd en daardoor als Sector Winner bij Deloitte Technology Fast50, in de categorie Healthcare & Life sciences, met 1414 procent groei. Met dit jaarlijks terugkerend programma worden de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland erkend voor hun uitzonderlijke groeiprestaties. De selectie vindt plaats op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?