Search
Close this search box.
Search

Onderzoek: Nederland onderaan de lijst zelf meten gezondheid en conditie

Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10 procent van de Nederlanders aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft echter nog nooit gebruik van gemaakt van wearables of een mobiele app op een smartphone om lichaamsfuncties zoals hartslag, aantal stappen, loopsnelheid of ademhaling te meten.  Nederland staat met deze resultaten onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie, zo blijkt uit een studie van GfK in 16 landen.

In totaal zijn er 20.000 respondenten ondervraagd in de zomer van 2016, waaronder ook in België, de VS, Australië, Rusland en Zuid-Korea. Wereldwijd gezien meet 33 procent van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18 procent laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Top 5 landen

In de top 5 landen waar consumenten gezondheid en conditie meten met wearables of apps, staan de Chinezen bovenaan (45%). In Brazilie en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Wereldwijd gezien meet 55 procent van de mensen  hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50 procent gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35 procent wil hun energieniveau verhogen.

Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (allebei 21%), aldus GfK  De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf  meet.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?