Search
Close this search box.
Search

Online afspraken maken bij Polikliniek Chirurgie Meander

Meander Medisch Centrum (Amersfoort) breidt de mogelijkheid van het maken van online afspraken geleidelijk uit. In januari van dit jaar is de polikliniek Chirurgie erbij gekomen. Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor deze polikliniek Chirurgie, kunnen voortaan online hun afspraak maken.

Hiermee zijn er nu negen poliklinieken in het MMC waar online afspraken maken mogelijk is: Dermatologie, Reumatologie, Oogheelkunde, Gynaecologie (vaginale echo’s), Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie, KNO en Chirurgie. De uitbreiding heeft ruim een jaar stil gelegen.

Geleidelijke uitbreiding online afspraken

In het voorjaar van 2017 begon Meander op proef bij de polikliniek Dermatologie met de mogelijkheid van online een afspraak maken. Het MMC breidde in december 2017 al deze mogelijkheid voor patiënten uit naar de poliklinieken Oogheelkunde en Reumatologie.

In september 2018 meldde het MMC de grootste uitbreiding, naar in totaal acht poliklinieken. Verder meldde het Amersfoortse ziekenhuis destijds dat de online inzage voor patiënten in hun medisch dossier via het MijnMeander-portaal was uitgebreid, onder meer naar ziektegeschiedenis en thuismedicatie.

Online een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Via het patiëntenportaal MijnMeander, met DigiD-inlog (niet via de app, daarmee kan wel een afspraak ingezien, verzet of afgezegd worden).
  • Via de website van Meander, met het ZorgDomein-nummer dat patiënten van hun huisarts hebben gekregen en hun Burgerservicenummer (BSN).

Deze mogelijkheid geldt voor diverse nieuwe verwijzingen voor een eerste afspraak op de polikliniek. Patiënten horen via hun huisarts bij welke afspraken dit mogelijk is. Via MijnMeander is het ook mogelijk om online afspraken te wijzigen en te annuleren. Controleafspraken kunnen (nog) niet online gemaakt worden.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?