Search
Close this search box.
Search

Op een speelse wijze medische gegevens digitaal verzamelen

Het digitaal bijhouden van je medische meetgegevens valt, ondanks de nieuwe snufjes, moeilijk ‘leuk’ te noemen. Cigna wil daar in samenwerking met Microsoft verandering in brengen. Het brengt een nieuw apparaat op de markt om op een speelse manier je medische gegevens digitaal te verzamelen; de BioBall.

Met deze elektronische bal waarbij een VR headset gebruikt dient te worden, spelen de gebruikers een spel terwijl hun vitale gegevens verzameld worden. Deze BioBall maakt voor het eerst gebruik van Microsofts HoloLens technologie waarmee screenings gemaakt kunnen worden van iemands gezondheid.

Vier belangrijkste elementen ter voorkoming

Deze bal is ontwikkeld in het kader van Cigna’s programma ‘Go, Know, Take Control’, waarbij mensen worden gestimuleerd om de volgens Cigna vier belangrijkste elementen van meten in de gaten te houden, namelijk bloeddruk, BMI, suikerspiegel en cholesterol. Deze vier elementen zijn volgens Cigna verantwoordelijk voor de meeste, te voorkomen chronische ziektes en zorgkosten.

Voor je gaat spelen wordt je door een BioBall expert eerst geregistreerd en je bloeddruk gemeten. Vervolgens stap je een met hologrammen gevulde kamer binnen, waar de bal en de VR bril aan de beurt zijn. Terwijl je beelden probeert te vangen in de hologrammenkamer meet de BioBall je pols, je BMI, je beweging en je snelheid. Na het één minuut durende spel krijgt de gebruiker direct zijn resultaten op zijn lens te zien en ontvangt een e-mail waarin manieren tot verbetering worden gegeven.

“Virtual and augmented reality veranderen de manier waarop we leren, werken en spelen in ons dagelijks leven. Cigna ziet VR als een prominente manier om je persoonlijke gezondheid te managen,” zo zegt Stephen Cassell, Chief Brand Officer van Cigna. “Cigna ziet BioBall als een innovatieve manier om mensen te stimuleren om de controle te grijpen over hun eigen gezondheid.”

Draagbare pop-up versie

Het apparaat zal niet thuis of bij de dokter te gebruiken zijn, maar onderdeel uitmaken van publieke evenementen die door Cigna worden gesponsord in de VS. Terwijl de agenda van de plaatsen waar BioBall te vinden zal zijn nog gemaakt wordt, maakt Cassell al wel bekend dat de BioBall te vinden zal zijn tijdens de Disney Marathon in september. Vanaf april zal ook een draagbare, pop-up versie beschikbaar komen, die in onsite klinieken of zakelijke evenementen te gebruiken zal zijn.

Cassell wilde niet ingaan op de specifieke details hoe de BioBall gebruikt kan worden in werknemerssettings, maar liet wel doorschemeren dat de BioBall ook kan worden aangepast op de behoefte van een werknemer, omdat werkgevers een gezamenlijk doel hebben om ook op de werkplaats wellness en preventieve zorg te bevorderen.

“Preventieve zorg is een belangrijk deel van gezond blijven, maar we weten helaas, dat mensen slechts de helft van de beschikbare preventieve services gebruiken, terwijl 100% gedekt wordt door de verzekering”, zo zegt Cassell. “Door middel van technologie en andere digitale strategieën, kan Cigna gezondheid leuker maken, waardoor individuen checkups krijgen en in een vroeg stadium eventuele gezondheidsproblemen kunnen ontdekken.”

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?