Programma

Nieuws
Artikel delen

Open Universiteit benoemt dr. Catherine Bolman tot hoogleraar e-health

De Open Universiteit heeft, gestimuleerd door de Westerdijkimpuls van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, met ingang van 10 januari 2018 drie nieuwe vrouwelijke hoogleraren benoemd waaronder één voor e-health.

Tags

Deel dit artikel

Dr. Catherine Bolman is benoemd tot hoogleraar e-health toepassingen en dr. Sarah de Mul tot hoogleraar Literatuur, cultuur en diversiteit. Prof. dr. Judith Semeijn, al bijzonder hoogleraar Strategisch Human Resource Management, in het bijzonder Loopbaanmanagement aan de Open Universiteit, is benoemd tot hoogleraar Duurzaam Human Resource Management.

Meer vrouwelijke hoogleraren

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Westerdijk stimuleringsregeling in 2017 geformuleerd om 100 extra vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Op 10 februari 1917 hield Johanna Westerdijk als eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland haar oratie aan de Universiteit Utrecht.

In dit licht heeft het Nederlandse kabinet in 2017 vijf miljoen euro beschikbaar gesteld om 100 extra vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Voor de eerste vijf jaar biedt het kabinet een tegemoetkoming voor salarismeerkosten, daarna moeten de universiteiten de nieuwe leerstoelen zelf financieren.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen