Search
Close this search box.
Search

Openingsmanifestatie ICT&Health verplaatst naar 17 juni!

Nu de coronamaatregelen om diverse redenen nog meer aangescherpt zijn en het duidelijk is dat het vaccineren nog maanden gaat duren, is in overleg met alle betrokkenen besloten om het jaarlijkse congres waarmee ICT&health traditioneel het nieuwe zorgjaar opent, een tweede keer te verplaatsen én volledig digitaal te maken.

ICT&health besloot medio december na het ingaan van de strengere lockdown – inmiddels verlengd tot minimaal 9 februari – om het congres rondom de ICT&health Openingsmanifestatie te verplaatsen. De huidige situatie rondom de verspreiding van het coronavirus noopt ons ertoe het congres verder vooruit te schuiven, naar 17 juni. Dit besluit nemen wij om de hoge kwaliteit van het congres te kunnen blijven garanderen én om rekening te houden met de druk op de zorg.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de Openingsmanifestatie voor de bezoekers dit jaar ook een volledig online event. Mocht de situatie rondom de coronacrisis vlak voor het event dat toelaten, dan zal mogelijk ook een aantal bezoekers het congres fysiek kunnen bezoeken. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende maatregelen.

State of the art platform

De zorgsector en de tienduizenden zorgmedewerkers staan nog altijd onder zware druk als gevolg van de coronacrisis. Velen van hen bezoeken elk jaar de Openingsmanifestatie om te leren en bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale en hybride zorg. Om hen die mogelijkheid ook dit jaar te bieden is het congres naar een meer geschikte datum verplaatst. Inmiddels zijn er al meer dan duizend aanmeldingen voor het online bijwonen van het congres. Alle aangemelde deelnemers ontvangen binnen nu en enkele dagen een e-mail over de gewijzigde datum.

Het congres rondom de Openingsmanifestatie zal zoals aangegeven een overwegend digitale bijeenkomst zijn. De presentaties, zijsessies en keynotes van sprekers, waaronder redactieraad- en dagvoorzitter Lea Bouwmeester, anesthesioloog-intensivist Diederik Gommers en huisarts-klinisch epidemioloog Jasper Schellingerhout, zullen vanuit het Circustheater interactief online te volgen zijn op een state of the art digitaal platform.

Interessant en goed programma

Voor alle bezoekers aan de Openingsmanifestatie is een interessant programma samengesteld. De dag wordt gevuld met een combinatie van interessante sprekers, een reeks aan nuttige kennissessies en workshops. Voor ieder wat wils en volledig interactief!

Op het moderne Innovatieplein kan men zien en beleven wat op het gebied van digitale zorginnovaties ertoe doet, inclusief een reeks aan werkende voorbeelden van relevante partijen. Daar kun je in gesprek gaan met deskundigen die je op weg helpen. Het congres is al jaren voor de zorg het platform voor het opdoen en delen van kennis en de plaats om samenwerkingen met zorgorganisaties, overheid, zorgverzekeraars, gemeenten en leveranciers te verzilveren!

De datum voor het congres van de Openingsmanifestatie in 2022 is ook al bekend. Die wordt gehouden op maandag 31 januari 2022 (save the date) en zal weer een volwaardig fysiek evenement zijn op een bijzondere locatie. Wilt u aan dit congres bijdragen, mail dan events@icthealth.nl.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?