Overname Emmi Solutions door Wolters Kluwer Health

11 oktober 2016
Nieuws

Patiëntenzorg in twee richtingen

Wolters Kluwer Health is onder andere eigenaar van online ondersteuningsprogramma’s UpToDate en Ovid™, die artsen helpen patiëntenzorg te verbeteren. Emmi Solutions benadert patiëntenzorg van de andere kant; zij zetten de patiënt centraal. Met hun online tool hebben patiënten toegang tot relevante informatie, op momenten die zij kiezen. Artsen kunnen dit op hun beurt volgen, waardoor de verbindingen tussen deze partijen sneller en makkelijker verlopen.

Met de aankoop van Emmi verzekert Wolter Kluwer Health dat patiënten gedurende het gehele zorgtraject op de juiste manier ondersteunt worden.

Waardecreatie voor patienten en instellingen

Onderzoek wijst uit dat patiënten die zich actief bezighouden met hun zorg betere beslissingen nemen. Met het toevoegen van een manier om patiënten directer te betrekken, zorgt Wolter Kluwer health er dus indirect voor dat patiënten betere gezondheidsresultaten behalen. Dit verhoogt niet alleen de waarde van de zorg voor de patiënt, maar ook voor de gezondheidsinstelling, aldus Wolters Kluwer health. Zij behalen immers betere resultaten en hebben directer contact met hun patiënten.