Search
Close this search box.
Search

OZOverbindzorg moet ouderen regie over gezondheid teruggeven

Ouderen die zorg nodig hebben in het westelijke deel van de Achterhoek krijgen meer regie over hun eigen zorg, schrijft de Gelderlander. Via de oplossing OZOverbindzorg moeten ouderen eenvoudiger in contact kunnen komen net een zorgverlener. Er lopen al proeven met de dienst.

Het doel van Stichting OZOverbindzorg is het verzekeren dat de medische en sociale zorg voor kwetsbare mensen (ouderen, gehandicapten, jongeren) optimaal wordt verricht door alle betrokken partijen in het Virtuele Verzorgingshuis OZOverbindzorg.nl. OZOverbindzorg bestaat vijf jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Rabobank, Menzis, Zilveren Kruis en diverse gemeenten.

Bij OZOverbingdzorg bepalen cliënten zelf of zorgverleners toegang krijgen tot het platform. Dit kan eventueel ook worden gedaan met hulp van familie of vrienden indien de cliënt zelf niet in staat is om te beslissen.

Proeven al van start

Het opzetten van OZO Verbindzorg kost ongeveer 150.000 euro. De BV Zorg Oude IJssel heeft al aangegeven de helft mee te willen betalen. De overige 75.000 euro zou opgehoest moeten worden door de gemeenten, schrijft de Gelderlander. Inmiddels zijn huisartsen in ‘s-Heerenberg en Dinxperlo bij wijze van proef begonnen met OZO Verbindzorg.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?