Search
Close this search box.
Search

Philips-portfolio radiotherapie-oncologie ondersteunt besluitvorming

Philips heeft tijdens de 60e jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Radiation Oncology (ASTRO) in San Antonio (Texas) zijn nieuwe assortiment radiotherapie-oncologiesystemen en –software getoond. Het assortiment CT- en MR-beeldvormingssystemen sluit volgens het Eindhovens bedrijf naadloos aan bij de slimme planningssoftware voor behandelingen, ter ondersteuning bij besluitvorming over therapieën.

De kern van het planningsysteem voor radiotherapie – oncologie van Philips is Pinnacle Evolution, de volgende generatie van de Philips Pinnacle-behandelplanningssoftware. De software is voorzien van gepersonaliseerde planning waarbij geautomatiseerde planningstools zijn geïntegreerd met de PlanIQ-software van Sun Nuclear. Dit moet ervoor zorgen dat de haalbaarheid van de behandeling beter kan worden beoordeeld en biedt een efficiënte workflow voor therapieplanning. Met Personalized Planning kunnen clinici snel patiënt-specifieke therapieplannen maken, stelt Philips.

Pinnacle Evolution omvat volgens een persbericht van het technologieconcern nieuwe gepatenteerde ‘intensity-modulated radiotherapy’ (IMRT) en ‘volumetric-modulated arc therapy’ (VMAT) optimalisatietechnologie. De technologie, waarvoor patent is aangevraagd, vervangt bestaande Pinnacle-optimalisatoren en verbetert de snelheid van de prestaties van Pinnacle, terwijl de hoge planningskwaliteit die artsen verwachten behouden blijft.

Verhoogde precisie therapie

Tijdens ASTRO 2018 lanceerde Philips tevens de nieuwe Big Bore RT. Het systeem is ontworpen om een nauwkeurige behandelplanning te bieden door middel van een verbeterde nauwkeurigheid bij de identificatie van laesies, weefseldichtheidsberekening en segmentatie. Het helpt de kenmerken van een tumor beter te begrijpen en het verbetert de nauwkeurigheid van aftekening. Daarnaast verhoogt het de precisie van de therapie en wordt het makkelijker om de reactie van patiënten op een therapie te beoordelen.

De Philips Big Bore RT is een speciale CT-simulator voor oncologie, ontwikkeld om cruciale klinische beslissingen in alle fasen van scannen, plannen en behandeling te bevorderen. Nieuwe technologieën zijn onder meer de iterative model reconstruction (IMR). IMR zorgt voor verbeterde weergave van kleine details en een verbeterde klinische nauwkeurigheid bij de detectie en detaillering van kleine, verfijnde structuren. Met reconstructiesnelheden van minder dan drie minuten voor de meeste referentieprotocollen verbetert IMR de beeldkwaliteit en bevordert het de autosegmentatie.

50 procent lagere scantijden

Verder voegde Philips zijn nieuwe, volledig digitale, Ingenia MR-RT platform, bestaande uit de Ingenia Elition 3.0T MR-RT en Ambition X 1.5T MR-RT systemen, toe aan zijn portfolio. Beide systemen zijn voorzien van Compressed SENSE, een geavanceerde versnellingstoepassing die de 2D- en 3D-scantijden volgens Philips tot 50 procent verkort waardoor de onderzoeken van patiënten sneller verlopen. Het Philips Ingenia MR-RT platform is volgens Philips het eerste platform ter wereld met een commercieel beschikbaar MR-only simulatiepakket.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?