Philips stort zich volledig op de gezondheidszorg

28 januari 2020
Philips-Medical
Nieuws

Nadat het bedrijf de afgelopen acht jaar zowel de televisie- als lampendivisie afstootte is het nu de beurt aan de tak van de huishoudelijke apparaten. Volgens van Houten passen stofzuigers, koffiezetapparaten en airfryers niet meer bij de rest van het Philips concern.

Het afgelopen jaar behaalde het bedrijf met de verkoop van huishoudelijke apparaten een omzet van ongeveer 2,3 miljard euro. Het bedrijf verwacht de verkoop van die tak in de komende anderhalf jaar af te ronden, zo meldt RTL-Z.

Philips Medical en Personal Care

Met de aangekondigde verkoop van de divisie voor huishoudelijke apparaten is de transformatie van Philips tot een ontwikkelaar en verkoper van medische technologie zo goed als compleet. Naast de ontwikkeling en verkoop van professionele apparatuur, zoals MRI-scanners, zal Philips ook bijven investeren in Personal Care producten zoals elektrische tandenborstels, slaap oplossingen, lichttherapie en scheerapparaten. Op de CES presenteerde Philips enkele nieuwe personal care producten.

De Personal Care divisie was in 2019 goed voor een omzet van 3,5 miljard Euro, zo blijkt uit de resultaten. Over heel 2019 behaalde Philips 19,5 miljard omzet. De winst kam uit op 550 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het concern een omzetstijging van 4 tot 6 procent en een stijging van de EBITA-marge met 1 procent.

Strijd tegen coronavirus

CEO van Houten maakte ook bekend dat het bedrijf door de Chinese overheid is benaderd voor de levering van medische apparatuur in de strijd tegen het coronavirus. Daarbij gaat het volgens van Hout onder andere om CT-scanners, beademingsapparatuur en diagnostische apparatuur om ziektes op te sporen.