Search
Close this search box.
Search

Philips wil met radiologieoplossingen betere, goedkopere zorgresultaten bieden

Philips komt met nieuwe radiologieoplossingen op het European Congress of Radiology (ECR) in Wenen. Daarmee wil Philips inspelen op groeiende focus op waarde binnen het zorgwezen, in dit geval door radiologen mogelijkheden te bieden meer waarde te realiseren voor de zorgketen. Philips demonstreert op het ECR ook gegevensgestuurde intelligente oplossingen zoals PerformanceBridge en IntelliSpace Portal 9.0, die eerder dit jaar zijn geïntroduceerd.

De oplossingen moeten onder meer een evenwicht bieden tussen zorgresultaten en financiële prestaties op gebieden zoals werkstromen, diagnostiek, financiën en patiënttevredenheid. Radiologie speelt een centrale rol bij de meeste zorggerelateerde besluitvorming en is bepalend voor het tijdig opsporen en nauwkeurig diagnosticeren en behandelen van ziektes in een zo vroeg mogelijk stadium. De geïntegreerde oplossingen van Philips moeten het traject van klinische besluitvorming vereenvoudigen met het oog op betere zorgresultaten voor de patiënt tegen lagere kosten, waardoor de druk voor de patiënt en het radiologieteam afneemt.

 “Omdat de druk op beeldvormingsteams steeds verder oploopt, speelt Philips in op de daarmee samenhangende behoeften bij onze klanten door geïntegreerde hardware, software, oplossingen en diensten aan te bieden waarmee radiologieafdelingen efficiënter kunnen werken en zo waardevoller worden voor hun zorginstellingen en hun patiënten,” aldus Robert Cascella, CEO van Philips-onderdeel Diagnosis and Treatment in een persbericht.

Portfolio

Het portfolio dat Philips demonstreert op de ECR bestaat onder meer uit:

Azurion, een onlangs geïntroduceerd platform voor beeldgeleide therapie. Artsen kunnen hiermee volgens Philips eenvoudig en trefzeker een scala aan gangbare en complexe ingrepen verrichten. ‘Dit waarborgt dat interventielabs optimaal kunnen presteren en dat er eersteklas zorg wordt verleend.’ Azurion draait op ConnectOS, een nieuw besturingssysteem dat zorgt voor integratie van actuele informatie vanuit alle relevante technologieën in het interventielab.

Access CT, waarmee kostenbewuste zorgorganisaties tegen redelijke kosten en met een hoog investeringsrendement CT-functionaliteit in huis kunnen halen of kunnen uitbreiden. Access CT omvat hulpmiddelen die zorgorganisaties aan een efficiënte en economische bedrijfsvoering helpen en zorgen voor evenwicht tussen het voorzien in een breed aanbod van beeldvormingstoepassingen en lage totale eigendomskosten.

DigitalDiagnost C50, een aan het plafond gemonteerd digitaal röntgensysteem, biedt radiologen een scala aan klinische toepassingen met beelden van diagnostische kwaliteit en functionaliteit voor beeld-stitching. Doordat meerdere ruimteconfiguraties mogelijk zijn, kunnen er kosteneffectieve maatoplossingen worden gerealiseerd. Daarnaast zorgt de Eleva-gebruikersinterface met voorgeprogrammeerde instellingen voor een snelle, eenvoudige werkstroom.

DoseWise Portal 2.2 is een softwareplatform voor stralingsdosisbeheer waarmee zorgverleners de stralingsblootstelling voor patiënten en medewerkers kunnen registreren, bijhouden en analyseren. De nieuwste versie biedt verbeterde connectiviteits- en IT-mogelijkheden met het oog op uitdagingen waar radiologieafdelingen mee te maken hebben, zoals het beheer van de stralingsblootstelling om het welzijn van patiënten en medewerkers te waarborgen, en het verbeteren van de geïntegreerde toegang tot patiëntgegevens ten behoeve van goed onderbouwde besluitvorming.

ElastQ Imaging biedt een niet-invasieve, reproduceerbare en eenvoudig toepasbare methode voor het bepalen van weefselstijfheid, die het mogelijk maakt leveraandoeningen te onderzoeken en diagnosticeren zonder de pijn en de kosten van een leverbiopsie. De SWE-technologie (Shear Wave Elastography) biedt de mogelijkheid van grote aandachtsgebieden (ROI, region of interest), kwantitatieve beoordeling van weefselstijfheid a.d.h.v. kleurcodes, evenals realtime feedback en intelligente analyse.

MicroDose 3D S90 is een digitale borsttomosynthesesysteem waarmee met één opname en zonder contrastmiddel spectrale 3D-beelden kunnen worden gemaakt. Voor MicroDose 3D S90 is gebruik gemaakt van directe digitale technologie voor fotonentelling. Hiermee kunnen 3D- en synthetische 2D-mammogrammen worden gegenereerd. Dit systeem is ontwikkeld met het oog op grote aantallen mammografieonderzoeken, en biedt inzicht in de samenstelling van borstweefsel.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?