Search
Close this search box.
Search

Pieter van Foreest zet cMed Plus in

Zorgorganisatie Pieter van Foreest is de eerste klant die de slimme medicatiedispenser cMed Plus van FocusCura gaat inzetten. Deze week ondertekenden directeur divisie Thuis van het Pieter van Foreest Jeanette van Laarhoven en Commercieel Directeur van FocusCura Jeroen van der Heijden de overeenkomst.

Van Laarhoven: “We kiezen voor cMed Plus omdat deze heel toekomstgericht is, je kan er op termijn bijvoorbeeld ook mee beeldbellen en er ook gewoon de bijsluiter op lezen. Mensen kunnen daarmee veel zelfstandiger en herkenbaarder hun eigen medicatie toedienen. Daarnaast is de cliënt minder afhankelijk van het moment dat de thuiszorg kan komen en heeft zo dus veel meer regie over het eigen leven.

Bovendien kan het Pieter van Foreest met cMed Plus kunnen meeliften op de nieuwste technologie, stelt Van Laarhoven. “Herkenbare techniek en daardoor makkelijker bedienbaar voor heel veel mensen. Waardoor de kans op succes ook veel groter wordt”

Slimme medicijndispenser

FocusCura maakte de komst van cMed Plus afgelopen zomer bekend. Het gaat hierbij om een nieuwe generatie medicatiebegeleiding met een slimme medicijndispenser. Hiermee kunnen incidenten met verkeerd medicijngebruik worden verminderd. Met de cMed Plus hoeven zorgverleners niet meer meerdere keren per dag langs te komen om medicijnen te verstrekken. Via een app wordt de (mantel)zorgverlener betrokken.

De nieuwe, slimme medicijndispenser is voorzien van een groot en helder touchscreen, gezichtsherkenning en geeft duidelijke geluids- én lichtsignalen wanneer het tijd is voor een nieuwe dosis. De cliënt drukt vervolgens op de knop en de juiste medicijnen worden uitgegeven. Met de ingebouwde camera op de dispenser kan de cliënt zelfs via een videoverbinding contact hebben met de zorgverlener of een medisch service center.

Juiste persoon op juiste moment

Volgens Raoul Zaal, CEO FocusCura, is één van de belangrijkste USP’s dat de medicijndispenser van cMed Plus checkt of de juiste medicijnen door de juiste persoon op het juiste moment worden ingenomen. Zo checkt de medicijndispenser via de barcode op de medicijnrol of deze bij de betreffende persoon hoort.

https://www.youtube.com/watch?v=HYFfTgwEgjY&t=5s
De cMed Plus is voorzien van een groot en helder touchscreen, gezichtsherkenning voor extra beveiliging en geeft geluids- en lichtsignalen wanneer het tijd is voor een volgende dosis medicijnen.
maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?