Pixels redden mensenlevens, wat 4K toevoegt aan de zorg

30 december 2016
Nieuws
De zorgsector moet digitaler om de productiviteit te kunnen verhogen. Een schrijnend voorbeeld: jaarlijks sterven er in de Verenigde Staten al zo’n 7.000 mensen vanwege het onleesbare handschrift van hun arts. Patiëntgegevens, diagnoses, scans en voorschriften kunnen allemaal digitaal gedeeld, bijgewerkt en geraadpleegd worden. Zo wordt elk detail bewaard en worden levens gered.

Pionieren

In de digitale wereld toveren softwaregenieën de meest mooie en handige applicaties en hulpmiddelen tevoorschijn. Maar hiervoor zijn er ook bepaalde hardwarevereisten en dus een noodzaak dat ook daarin wordt gepionierd. Neem nu de monitor. Het beeldscherm is het luik tussen arts en uw digitale gezondheidsinformatie en speelt dus een cruciale rol in wat u ziet. Grote schermen worden door steeds meer ziekenhuizen gebruikt om dynamische boodschappen te projecteren.

Maar niet alleen de zogenaamde Large Format Displays zijn nuttig voor verveelde patiënten of verdwaalde bezoekers. Een 4K-scherm kan juist van vitaal belang zijn voor patiënten. De meeste schermen zijn nog ongeschikt voor strikt diagnostische toepassingen, maar 4K-monitoren kunnen helpen om eenvoudig beelden te delen en in detail te bestuderen, waardoor de samenwerking vlotter kan verlopen.

Levensreddend

Het is niet alleen de snellere informatiestroom waar een 4K-scherm voor zorgt, het verhoogt ook de productiviteit van het verzorgend personeel. 4K-monitoren kunnen tot 4 Full HD-beelden van verschillende bronnen tegelijkertijd tonen. Door die extra informatie kunnen artsen en verplegend personeel hun taken efficiënter uitvoeren. Op deze manier wordt in één klap door 4K-monitoren de productiviteit van het hele ziekenhuis verhoogd. En daarmee worden mensenlevens gered.