Search
Close this search box.
Search

Rijnstate en Philips: overeenkomst echografie-apparatuur

Rijnstate en Philips hebben een lange termijn overeenkomst getekend over het leveren van echografie-apparatuur. Philips gaat verschillende echografie-apparaten leveren voor drie Rijnstate-locaties, verspreid over 17 afdelingen. Onderdeel van deze overeenkomst is de aanschaf van zeer geavanceerde toestellen voor cardiologisch, vasculair of radiologisch onderzoek en toestellen die worden ingezet voor gynaecologie en geboortezorg.

Philips wil vooroplopen bij het ontwikkelen van oplossingen bij echografie. Daarbij wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie in combinatie met kennis over het menselijke domein. Doel: oplossingen creëren die zich aanpassen aan de behoeften en omgeving van de mens. Zo kan volgens Philips iedere gebruiker meer nauwkeurige en consistente resultaten verkrijgen.

“Ik ben erg blij dat we overeenstemming hebben bereikt,’’ zegt Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate. “We willen de beste zorg blijven leveren voor iedereen die dat nodig heeft. Dat betekent dat je moet investeren in je apparatuur en vooral je mensen. Rijnstate is innovatief en wil voorop lopen in de zorg voor jou. Mooi dat het is gelukt.”

Mobiele echografie-apparatuur

De overeenkomst tussen Rijnstate betreft naast reguliere echografietoestellen ook ‘mobiele-toestellen’ die worden gebruikt op de Spoed Eisende Hulp (SEH) en andere afdelingen waarbij onafhankelijk van de locatie een diagnose gesteld moet worden. Philips levert niet alleen apparatuur maar ook services en educatie om het gebruik van de apparatuur te ondersteunen en de workflow te verbeteren. Daarnaast wordt ook gekeken naar optimalisatie van het gebruik van de apparatuur. Door middel van slimme software wordt het mogelijk om diagnoses uit te voeren op afstand.

Om het diagnotisch vertrouwen van metingen en de workflowefficiëntie te vergroten heeft Philips twee nieuwe innovaties op het gebied van echocardiografie geïntroduceerd. De nieuwe EPIQ CVx- en Affiniti CVx-echografieplatforms bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid voor geautomatiseerde analyse met behulp van AI-gestuurde metingen en diagnose op afstand dankzij de implementatie van Collaboration Live.

Slimme software

“Samen met Rijnstate zijn we tot een bijzondere en uitgebreide overeenkomst gekomen om innovatieve echografie-apparatuur voor het ziekenhuis te leveren,” zegt Léon Kempeneers, Managing Director van Philips Benelux. “In deze samenwerking helpen we het ziekenhuis om het meeste uit hun appratuur te halen met service, educatie en slimme software. Ons doel is om het personeel zo goed mogelijk te ondersteunen bij het gebruik van de nieuwe echosystemen ten bate van de patiënten.” 

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?