Search
Close this search box.
Search

Samen stappen zetten naar de (digitale) zorg van de toekomst

Van 11 tot 13 juni 2019 zetten 2.000 bestuurders, beslissers, managers en professionals uit de Europese gezondheidszorg in Helsinki een volgende stap op weg naar concrete oplossingen voor actuele uitdagingen binnen de (digitale) zorg. Het toneel is het HIMSS Europe 2019 & Health 2.0. Net als bij de vorige editie in Sitges, is er ook in Finland een speciaal aanvullend programma voor de Nederlandse zorgdelegatie.

In een tijd waarin veel mensen en sectoren economische voorspoed genieten en de vraag naar zorg toeneemt, komt tegelijk een steeds nijpender tekort aan middelen aan het licht. De rol van digitale toepassingen wordt dan ook belangrijker in de voortdurende verbetering en toegankelijkheid van de zorg: bijvoorbeeld door administratielasten te verminderen, patiëntveiligheid te verbeteren en mensen meer regie over de eigen gezondheid te geven.

Patiënten en zorgprofessionals merken steeds vaker de effecten van digitalisering in de zorg, van telemonitoring tot en met beheer van medicatie. Professionals krijgen steeds meer aandacht voor de kansen van digitale zorg als aanvulling op het bestaande instrumentarium. HIMSS is de uitgelezen plek om te leren hoe kansen in het (digitale) zorglandschap op te pakken en actuele uitdagingen aan te pakken.

Nederlandse programma HIMSS

Een grote groep Nederlandse bestuurders, CMIO’s, CIO’s medisch specialisten, managers en verpleegkundigen komt samen in Helsinki als de HIMSS Dutch Community. Speciaal voor deze Nederlandse zorgdelegatie organiseren Nictiz, VMBI en Cognicum een aanvullend inhoudelijk programma met interactieve workshops, kennissessies, social events en een extra netwerkgelegenheid. Klik hier voor een overzicht.

Thema: schaarste brengt nieuwe kansen

Gedurende het Nederlandse programma tijdens HIMSS wordt dieper ingegaan op de gevolgen van schaarste in de zorg, aan de hand van vijf aandachtsgebieden: leiderschap, HR, ICT/Technologie, financiering en de rol van de zorgprofessional.

Nederlandse sprekers zijn onder meer: Gabrielle Speijer (Haga Ziekenhuis), Jeroen Windhorst (Voorzitter CNIO-netwerk V&VN), Monique Slee-Valentijn (Directeur van Cordaan) en Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS). Ook vanuit Finland komt een inhoudelijke bijdrage: CIO en ICT-Development Director Mikko Rotonen van het Helsinki University Hospital. Lees hier meer over het thema.

Bent u actief in de zorg en heeft u interesse om een bezoek te brengen aan HIMSS Europe 2019? Cognicum verzorgt de reizen naar Helsinki voor de Nederlandse delegatie. Bekijk hier alle mogelijkheden.

HIMSS Europe 2019 & Health 2.0 vindt plaats van 11-13 juni 2019 in Helsinki, Finland. Het Nederlandse programma wordt georganiseerd door de HIMSS Dutch Community, bestaande uit Nictiz, VMBI en Cognicum. Meer informatie over het programma, de reizen en het inschrijven is hier terug te vinden.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?