Samenwerking Watson met Under Armour en Medtronics

12 januari 2016
underArmour_IBM
Apps
Nieuws

Tijdens CES Las Vegas kondigde IBM Watson Health een samenwerking aan met Under Armour . Ook werd meer nieuws gedeeld over het partnerschap met Medtronic.

Under Armour zal Watson gaan gebruiken voor de fitness en gezondheids apps. In de App komt een zogenaamde “just like me” feature. Dit maakt het mogelijk dat gebruikers hun prestaties vergelijken met andere gebruikers. Ook krijgen zij trainingssuggesties. Under Armour wil daarnaast een gepersonaliseerde trainer inbouwen (vergelijk SIRI). Het zogenaamde Cognitive Coaching System leert de gebruiker kennen door zijn activiteit, slaap en voedingspatronen en data. Op basis hiervan krijgt de gebruiker suggesties om de gezondheid te verbeteren.

Samenwerking Medtronic

IBM Watson en Medtronic koppelen hun systemen om voor hypo- and hyperglycemic events voorspellingen te doen voor diabetes patiënten. Beide bedrijven geven aan dat ze in 80% van de gevallen zo’n event drie uur van te voren kunnen voorspellen. Patiënten kunnen hierdoor beter anticiperen en eventueel hun medicatie aanpassen.  

Medtronics hoopt deze zomer op de markt te komen, maar door de regelgeving waar het aan moet voldoen, houdt het bedrijf nog een slag om de arm.