Samsung werkt mee aan pilot ter verbetering zorg borstkankerpatiënten

25 februari 2016
22649412_ml1
Patiënt
Nieuws

Samsung is in de VS een samenwerking aangegaan met de American Cancer Society en met tablet-dienst Breezie. Het doel is om Galaxy Tab devices in te zetten om producten op maat te ontwikkelen voor patiënten die strijden tegen borstkanker.

Er wordt volgens de site meddeviceonline een pilotprogramma opgezet in het Medical Center's Breast Health Center in Athens, Georgia. De MyJourney Compass pilot, opgezet door het Georgia Institute of Technology Enterprise Innovation Institute, maakt via de Breezie-interface op Galaxy Tab-tablets persoonlijke content voor patiënten beschikbaar van de American Cancer Society.

De tablets werken met het Knox security-platform van Samsung, zodat privacy-gevoelige informatie van de deelnemers aan de pilot beveiligd wordt. Breezie en Samsung werken al langer samen. Breezie richtte zich tot nu toe vooral op maatwerkdiensten voor senioren.

Het pilot-programma heeft tot doel om de ervaring van patiënten tijdens behandelingen voor het bestrijden van borstkanker te verbeteren. Dit vindt plaats door de deelnemers aan de pilot eenvoudiger en meer toegang te geven tot informatie over de behandeling en door hen meer op maat gesneden zorg te bieden.