Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
12 juli 2017
Artikel delen

Sint Maartenskliniek stapt over op nieuw informatiesysteem

De Sint Maartenskliniek voert per 14 juli een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem in: HiX (Healthcare Information X-change). In dit systeem worden voortaan onder meer elektronisch patiëntendossiers opgeslagen. Bij elk bezoek aan de polikliniek of bij een opname worden de medische gegevens van patiënten bijgewerkt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Sint Maartenskliniek wil zo optimaal voorbereid zijn op de toekomst. Het nieuwe systeem moet er onder meer voor zorgen dat de kliniek beter voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen en steeds strenger wordende eisen op het gebied van gegevensbeveiliging. De gegevens in het huidige systeem worden op vrijdag 14 juli overgezet.

Het invoeren van het nieuwe elektronische systeem heeft geen gevolgen voor de zorg aan de patiënten, benadrukt de medische instelling. Alle functies van het systeem blijven gelijk. Alle betrokken medewerkers van de Sint Maartenskliniek zijn de afgelopen maanden goed voorbereid en getraind in het gebruik van het nieuwe systeem, aldus een bericht op de website.

Het (HiX) informatiesysteem is geen landelijk systeem of een landelijk EPD. Het wordt alleen binnen de Sint Maartenskliniek gebruikt. Behandelaars kunnen dossiers van andere specialismen/disciplines inzien omdat dit belangrijk kan zijn voor een behandeling. Behandelaars kunnen alleen de informatie zien die ze nodig hebben voor de behandeling. Het digitale dossier dat in de Sint Maartenskliniek gebruikt wordt, heeft geen link met de digitale dossiers in andere ziekenhuizen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen