Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
18 januari 2016
Artikel delen

Slimme én modieuze bril van Zeiss

Engineers en executives van Carl Zeiss werkten meer dan 10 jaar aan een een display die gedragen kan worden. Doel: ervoor zorgen dat een slimme bril eruit ziet als een gewone bril.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Dit jaar komt het bedrijf met een werkend product op de markt. Het wachten is volgens Zeiss op de juiste partner om de technologie naar de markt te brengen.

Techniek

Om een slimme bril eruit te laten zien als een bril, integreerde Zeiss een Fresnel Structure  in een standaard lens. Daarbovenop, aan de rand van de lens monteren zij een display. Het licht van het display reflecteert in de lens en raakt het Fresnel structure, dat vervolgens het licht in het oog reflecteert. Afbeeldingen komen van de smartphone en met een smartwatch is het mogelijk te navigeren.

Een slimme bril die op een normale bril lijkt, met een mooi monteur is wat mensen willen, is de gedachte van Zeiss. En dus is de slimme bril licht, smal, dun en komt deze in een modieus ontwerp.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Relined digitale zorg

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een reactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen