Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Slordige huisartsen gecorrigeerd door apothekers

De Telegraaf komt vandaag met een artikel waarin zij claimen dat apothekers elk jaar zo’n 10 miljoen recepten moeten aanpassen die hoofdzakelijk door huisartsen zijn uitgeschreven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De apothekers corrigeren op deze manier niet alleen administratieve slordigheden. Ze voorkomen naar eigen zeggen ook kleine en grote medische problemen. ,,Zelfs ziekenhuisopnamen en het overlijden van patiënten”, bevestigt de apothekersorganisatie KNMP .

Jaarlijks overlijden volgens het artikel in Nederland zo’n 1200 patiënten ten gevolge van medicatiefouten gemaakt door huisartsen, specialisten en verpleegkundigen. ‘Alleen al in de recepten van ouderen worden veel fouten gemaakt, blijkt uit recent onderzoek door de Universiteit van Maastricht’, aldus de Telegraaf. Zeker vijf procent van de ouderen zou uiteindelijk in het ziekenhuis belanden door verkeerde medicatie.

(bron: Telegraaf)

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen