Programma

Nieuws
Wilt u
belangrijke
informatie delen
met onze
redactieraad?
Tip hier de
redactieraad?
Bekijk overzicht
Artikel delen

‘Spelen met de zorg van morgen’

Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners moeten daarom goed zichtbaar zijn, goede marketingtools inzetten, maar natuurlijk ook goede zorg leveren. Dit is een van de scenario’s uit het trendboek ‘Spelen met de zorg van morgen’ dat TrendITion dinsdag 17 maart publiceert.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

TrendITion publiceert trendboek eHealth in de eerste lijn

In ‘Spelen met de zorg van morgen’ schetst TrendITion relevante eHealth-trends in de eerste lijn. Deze zijn online zorgconsulten, online psychische hulp, online beoordelingen, domotica, populatiemanagement in de wijk, zelfmetingen en het persoonlijk gezondheidsdossier. De auteurs beschrijven van elke trend wat de impact kan zijn op het zorgproces. Dit doen ze op basis van de huidige status, factoren die de ontwikkeling kunnen versnellen en factoren die de ontwikkeling kunnen vertragen.

TrendITion
TrendITion is een samenwerkingsverband van Nictiz, het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth, en het Radboud REshape Center for Innovation. TrendITion geeft via trendanalyses, onderzoek en berichtgeving inzicht in wat er aan eHealth is, komt en gaat. Het trendboek bundelt relevante trends in de eerstelijnszorg en daagt de lezer uit om na te denken over de impact die trends hebben op het zorgproces. 

Meepraten
Met dit trendboek wil TrendITion een discussie op gang brengen over de impact van digitale ontwikkelingen op de eerstelijnszorg en hoe deze ontwikkelingen de rol van zorgverleners en patiënten veranderen. TrendITion houdt op 30 april een interactieve meetup. Meepraten kan ook op twitter via hashtag #trendboek en op de LinkedIn groep vanNictiz.

Zie voor meer informatie:www.nictiz.nl/trendboek.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactieraad?

Tip hier de redactieraad

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen