Search
Close this search box.
Search

Subsidietraject Kennisvouchers Positieve Gezondheid gestart

Vanaf deze week, startend op dinsdag 25 januari, is de subsidieaanvraag voor een Kennisvoucher Positieve Gezondheid geopend. De vouchers kunnen aangevraagd worden door organisaties die expertise willen inhuren om positieve gezondheid in de eigen wij of regio willen implementeren. Daarbij kunnen zij kiezen uit experts die betrokken waren bij een van de elf geselecteerde goede voorbeelden.

Voor dit subsidietraject werkt ZonMw, in opdracht van VWS, samen met Alles is Gezondheid en het Institute for Positive Health (iPH). Doel van de samenwerking is het verspreiden van goede voorbeelden op het gebied van Positieve Gezondheid. De kennisvouchers zij bedoeld om professionals in de zorg en welzijn, het sociale domein, en gemeenten of provincies in staat ter stellen op een laagdrempelige manier gebruik te maken van opgedane ervaring binnen deze voorbeelden.

Implementatie Positieve Gezondheid

ZonMw, Alles is Gezondheid en iPH hebben 11 goede voorbeelden geselecteerd waarin het thema Positieve Gezondheid met succes toegepast wordt. Die voorbeelden hebben betrekking op verschillende samenwerkingsniveaus; provinciaal/regionaal, wijk/gemeentelijk of op organisatieniveau.

Met de subsidievouchers kunnen experts ingehuurd worden die bij een van deze 11 voorbeelden betrokken waren. Voorwaarde us wel dat de organisaties die de kennisvouchers aanvragen zelf ook tijd en geld vrijmaken om de implementatie tot een succes te maken.

Aanvraagprocedure

Het totale beschikbare budget voor deze subsidieronde bedraagt 180.000 euro, verdeeld over 20 kennisvouchers van elk 9.000 euro. De vouchers worden toegekend op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Het aanvraagformulier, dat bewust laagdrempelig gehouden is, moet onder andere een goede motivatie bevatten voor het goede voorbeeld waar de subsidie voor aangevraagd wordt. Verder is het belangrijk om te weten dat per goed voorbeeld maximaal twee aanvragen gehonoreerd zullen worden.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?