Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Theranos past zich aan en ziet COO Sunny Balwani vertrekken

Theranos, een Amerikaanse start-up op het gebied van bloedtesten, heeft laten weten dat zijn president en COO (chief operating officer) is teruggetreden. Het gaat om Sunny Balwani, die sinds 2009 werkzaam is voor Theranos. Balwani was ook lid van de board of directors van het bedrijf.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Er wordt niet alleen afscheid genomen van Balwani, er komen ook drie nieuwe leden bij in de raad – waaronder biotech-veteraan Fabrizio Bonanni. Verder stappen William Foege en Richard Kovacevich over van de adviesraad naar de board of directors. Bonanni was een uitvoerend vice-president bij het biofarmaceutische bedrijf Amgen uit Californië, voordat hij in 2013 met pensioen ging.

Theranos is het onderwerp van een controverse sinds de Wall Street Journal op basis van onderzoek de betrouwbaarheid van de bloedtesten van Theranos in twijfel trok. Daarna volgde een onderzoek van de US Centers for Medicare en Medicaid Services, waaruit zou blijken dat het laboratorium van Theranos in Noord-Californië patiënten in gevaar bracht.  Sindsdien voert het lab in kwestie geen bloedttesten meer uit. Theranos heeft aangegeven dat het de structuur van de organisatie drastisch zal aanpassen met gefocuste afdelingen voor Technologie en Klinische Activiteiten. 

Het vertrek van Balwani is de grootste verandering aan de top sinds het lab van Theranos in april alle testen stopzette, zo stelt Business Insider. Sinds die tijd heeft het bedrijf ook de komst van een medische adviesraad aangekondigd.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen