Search
Close this search box.
Search

Theranos past zich aan en ziet COO Sunny Balwani vertrekken

Theranos, een Amerikaanse start-up op het gebied van bloedtesten, heeft laten weten dat zijn president en COO (chief operating officer) is teruggetreden. Het gaat om Sunny Balwani, die sinds 2009 werkzaam is voor Theranos. Balwani was ook lid van de board of directors van het bedrijf.

Er wordt niet alleen afscheid genomen van Balwani, er komen ook drie nieuwe leden bij in de raad – waaronder biotech-veteraan Fabrizio Bonanni. Verder stappen William Foege en Richard Kovacevich over van de adviesraad naar de board of directors. Bonanni was een uitvoerend vice-president bij het biofarmaceutische bedrijf Amgen uit Californië, voordat hij in 2013 met pensioen ging.

Theranos is het onderwerp van een controverse sinds de Wall Street Journal op basis van onderzoek de betrouwbaarheid van de bloedtesten van Theranos in twijfel trok. Daarna volgde een onderzoek van de US Centers for Medicare en Medicaid Services, waaruit zou blijken dat het laboratorium van Theranos in Noord-Californië patiënten in gevaar bracht.  Sindsdien voert het lab in kwestie geen bloedttesten meer uit. Theranos heeft aangegeven dat het de structuur van de organisatie drastisch zal aanpassen met gefocuste afdelingen voor Technologie en Klinische Activiteiten. 

Het vertrek van Balwani is de grootste verandering aan de top sinds het lab van Theranos in april alle testen stopzette, zo stelt Business Insider. Sinds die tijd heeft het bedrijf ook de komst van een medische adviesraad aangekondigd.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?