Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
12 januari 2018
Artikel delen

ThioCalc helpt bij persoonlijk doseringsadvies thiopurine

Er is een app voor zo ongeveer alles tegenwoordig. Daarbij staat het streven naar een meer gepersonaliseerde behandeling of op het individu afgestemd advies steeds vaker centraal. Zo ook bij de ThioCalc van EverywhereIM, bedoeld voor medische professionals.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze applicatie helpt bij de interpretatie van geneesmiddelspiegels en op basis hiervan een individueel doseringsadvies genereert bij patiënten die vanwege inflammatoir darmlijden thiopurines gebruiken. De twee belangrijkste farmacologisch actieve metabolieten van de thiopurines zijn 6-TGN en 6-MMPR. De in de rode bloedcel gemeten waarde van deze metabolieten en hun onderlinge ratio zijn bepalend voor het individueel doseringsadvies.

Moeite met interpretatie

ThioCalc is ontwikkeld door dr. Luc Derijks, ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog, op basis van eigen en internationale onderzoeksdata. Aanleiding hiervoor was het grote aantal vragen van collega ziekenhuisapothekers en mdl-artsen, die moeite hebben met interpretatie van de gemeten metabolietconcentraties en de vertaling hiervan naar een praktisch doseringsadvies.

Deze applicatie is bedoeld als medisch hulpmiddel en heeft een CE-keurmerk, uitsluitend voor toepassing door een medisch professional. ThioCalc is gebouwd door EverywhereIM en te downloaden in de App Stores van Apple en Google, geoptimaliseerd voor smartphone. ThioCalc wordt gratis aangeboden door Farmaceutisch Centrum Máxima.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Relined digitale zorg

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen