Search
Close this search box.
Search

TU Delft onderzoekt wereldwijde infra voor digitale universitaire diploma’s

Negen universiteiten, waaronder de TU Delft, hebben onlangs aangekondigd aan dat ze een samenwerking op het gebied van Digital Credentials zijn aangegaan om een betrouwbare gemeenschappelijke infrastructuurstandaard te creëren voor het uitgeven, opslaan en controleren van universitaire diploma’s en certificaten.

De universiteiten die zich hiervoor inzetten zijn onder andere de TU Delft, Harvard University (VS), het Hasso Plattner Institute (Universiteit van Potsdam, Duitsland), Massachusetts Institute of Technology (VS), Tecnologico de Monterrey (Mexico), TU München (Duitsland), UC Berkeley (VS), UC Irvine (VS), en de Universiteit van Toronto (Canada).

De onderzoekers willen een wereldwijde infrastructuur voor het vastleggen van academische prestaties creëren met behulp van technologie die sterke cryptografie gebruikt voor het voorkomen van manipulatie en fraude. Daarmee bouwen ze voort op eerder onderzoek en pionierswerk van hun instellingen, waaronder een proef van MIT voor een digitale versie van hun diploma dat geverifieerd wordt met blokchain-technologie.

‘Eigen onderwijstraject vormgeven’

“Universiteiten bereiken met verschillende vormen van onderwijs meer diverse groepen van studenten en ‘lerenden’”, zegt Rob Mudde, vice-rector magnificus en vice-voorzitter van de TU Delft.

“Denk naast de klassieke student die een bachelor- of masteropleiding volgt, aan mensen die een online vak of een cursus (MOOC), postacademisch onderwijs of een professional course volgen. Op die manier hebben mensen steeds meer de mogelijkheid om gedurende hun leven hun eigen onderwijstraject vorm te geven. We willen een infrastructuur ontwikkelen om die leerprestaties en diploma’s betrouwbaar te kunnen verifiëren en waarmerken”.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?