Search
Close this search box.
Search

UT, Nedap intensiveren samenwerking

De samenwerking tussen technologiebedrijf Nedap uit Groenlo en de Universiteit Twente (UT) wordt de komende periode geïntensiveerd met de doorgroei van Nedap University. Technische academici van Nedap worden daarbij door de UT verder opgeleid tot softwaredeveloper.

Nedap en de UT spelen in op de markt waarin het aantal bètastudenten weliswaar groeit, maar het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende blijft voor het bedrijfsleven.

Nedap begon eerder een pilot om zelf, in samenwerking met de Universiteit Twente, bètatalent op te leiden. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag één ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot softwaredeveloper.

Studenten direct aan de slag

Nedap University is een studieprogramma dat bestaat uit zes modules van elk drie maanden. Voormalig bèta-studenten werken anderhalf jaar lang drie dagen per week als softwareontwikkelaar in een ontwikkelteam bij een Nedap marktgroep. De twee overige dagen volgen ze colleges bij de opleiding Computer Science van de Universiteit Twente. Daarbij verdiepen de deelnemers zich in de theorie achter softwareontwikkeling.

De nieuw opgedane kennis brengen ze direct in de praktijk bij Nedap. De studenten ontwikkelen zich als volwaardig software developer, waarna ze direct aan de slag kunnen bij Nedap. Afgelopen jaar zijn er 12 nieuwe University-studenten begonnen.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?