Search
Close this search box.
Search

Virtuele zorgprogramma’s nog geen prioriteit – onderzoek

Ongeveer een kwart van de Amerikaanse healthcare providers zegt gebruik te maken van telehealth- of telemedicine-oplossingen die bovendien financieel aantrekkelijk zijn de efficiëntie verhogen. Dat blijkt uit een recent onderzoek door KPMG onder 120 individuele zorgverleners.

Hoewel telehealth en telemedicine in de lift zitten binnen zorgleveranciers, loopt het aanbieden van virtuele zorgprogramma’s nog achter. Ruim een derde (35%) van de respondenten in het onderzoek gaf aan een dergelijke oplossing te hebben en 40 procent gaf aan hier juist mee te zijn begonnen.

29 procent wil een virtueel zorgprogramma om daarmee meer patiënten te trekken en hun loyaliteit te verhogen en 17 procent wil zo’n programma om risicogevallen beter te kunnen coördineren. Verder worden de verlaging van behandelkosten voor patiënten en de vraag vanuit de patiënt zelf genoemd als reden om een virtueel zorgprogramma aan te gaan bieden.

Uitdagingen

Uitdagingen liggen er ook voor de adoptie van virtuele zorgprogramma’s. Bijna een vijfde (19%) van de respondenten zei andere technische prioriteiten te hebben en 18 procent vond het lastig om hiervoor een duurzaam businessmodel te ontwikkelen. Nog eens 18 procent zei dat hun organisatie nog niet klaar was voor de implementatie van dergelijke oplossingen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?