Search
Close this search box.
Search

VWS en REshape Center lanceren Health Innovation School

Vanaf vandaag is de Health Innovation School met informatie en optie tot aanmelden beschikbaar. Afgelopen maanden werkte REshape Center samen met Zayna Khayat (MaRS Canada) samen met het ministerie van VWS aan een uitvoerig programma als ‘prototype’. Deze eerste versie zal in Nijmegen bij het Radboudumc plaatsvinden. Na deze pilot zal het programma door het land reizen.

De launch van de Health Innovation School werd vandaag bijgewoond door de bezoekers aan het e-health ontbijt in het REshape Center.

De verwachting is dat er meer aanmeldingen komen dan de 50 plaatsten die er zijn voor de eerst groep. Uit de eerste aanmeldingen voor de gratis opleidingen, zal een selectie plaatsvinden zodat er een gemixte en gemotiveerde groep zal starten eind juni.

30 internationale experts

Ook komen er innovatie experts uit 30 internationale zorgstelsels naar Radboudumc REshape Center Nijmegen waar medio oktober samen met de slotpresentaties van de eerste groep (17 tot 19 Oktober 2017) zal plaatsvinden.

De Health Innovation School werd rond 10:00 uur vanochtend geïntroduceerd op het VWS-Innovatie-ontbijt. Het doel van de opleiding is volgens VWS niet om kennis over te dragen, maar om nieuwe kennis over de grenzen van organisaties heen met elkaar te creëren om zo beter voorbereid te zijn op de mogelijkheden die technologie biedt.

VWS gaat hierover in het najaar in gesprek met diverse partijen zoals NZa, IGZ, ZIN, verzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en private partijen.

###zorginnovatieschool###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?