Search
Close this search box.
Search

Welzijnsorganisaties uit Singapore onder de indruk van Nederlands model

Welzijnsorganisaties uit Singapore brachten onlangs een studiebezoek aan Nederland. Zij bezochten een aantal locaties met oplossingen voor patiënten met dementie. Ze waren onder de indruk van de Nederlandse manier van omgaan met de patiënten, die ervan uitgaat dat de kwaliteit van leven voorop staat en patiënten zo lang mogelijk zelfstandig moeten leven.

§Stafleden van de Thye Hua Kwan Moral Charities, Peacehaven Nursing Home, St Joseph’s Home en Lions Befrienders bezochten De Hogeweyk in Amsterdam, een zorgboerderij en een appartementen complex.

Kwaliteit van leven

Naar aanleiding van het bezoek, zien de Signaporezen mogelijkheden delen van deze programma’s door te voeren in hun faciliteiten. Peacehaven directeur Low Mui Lang, denkt bijvoorbeeld aan het inleveren van kantoorruimte om bewoners meer ruimte te geven voor activiteiten. ‘We moeten onze modellen voor verzorgingstehuizen omdenken. We moeten meer toe naar ruimtes die als een thuis voelen´, zegt ze in The Straits Times uit Singapore.

Lees ook de blog “Leading practices to care coordination and lessons learned” van redactieraadlid Bert Vrijhoef. Hoogleraar Health Services Research NUS&NUHS Singapore, Maastricht UMC+ en Vrije Universiteit Brussel

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?