Search
Close this search box.
Search

Withings breidt personeel fors uit door groei e-health markt

De Franse ehealth startup Withings, dit jaar april overgenomen door Nokia Technologies, wil tussen nu en het einde van 2016 circa 100 man personeel aannemen. Dat meldt de krant Les Echos.

De medewerkers worden geplaatst op het Europese hoofdkantoor in de buurt van Parijs. Daar werkt al 80 procent van de huidige 200 medewerkers. Nog eens 15 procent is actief in Boston en 5 procent werkt vanuit Hong Kong. Volgens medeoprichter Cedric Hutchings zorgt de overname door Nokia er voor dat de sinds 2008 actieve onderneming kan uitbreiden in lijn met de groei van de ehealth-markt. Het nieuwe personeel wordt verdeeld over diverse afdelingen, waaronder marketing, sales, ontwerp en financiën.

Hutchings leidt tegenwoordig de ehealth-divisie binnen Nokia, opgericht na de in juni afgeronde overname. De nieuwe unit bouwt voort op de producten van Withings waaronder fitnesstrackers, slimme weegschalen en thermostaten, en bloeddrukmeters.

Recent maakte Withings bekend dat het met een slimme thermometer op de markt komt, de Thermo, die door middel van 16 sensors binnen twee seconden zeer nauwkeurig de temperatuur van iemand kan bepalen. De gegevens worden via BlueTooth of WiFi doorgegeven aan een app die de koortsontwikkeling van iemand bijhoudt en mede op basis van leeftijd gerichte adviezen geeft over de koortsbehandeling.

Verder verkoopt de onderneming producten zoals met sensors uitgeruste weegschalen die behalve gewicht ook vet- en spiergehalte meten en overeenkomstig adviezen geeft op het gebied van beweging en eten. De helft van de omzet van het Franse bedrijf komt uit de VS, nog eens 10 procent uit Frankrijk.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?