Zelf afspraak wijzigen voortaan mogelijk bij St. Jans Gasthuis

7 mei 2019
Gebruik-tablet
Databeschikbaarheid
Nieuws

Ziekenhuisafspraken worden nu veelal eenzijdig voorgesteld vanuit de zorgaanbieder zelf en zijn vaak erg lastig aan te passen. Dit terwijl ze lang niet altijd uitkomen. De dag die op een afsprakenbrief staat kan bijvoorbeeld een dag zijn waarop iemand zijn of haar werk niet zomaar kan verzetten. Of het kan lastig zijn om een mantelzorger te regelen die meegaat. Reden voor het St. Jans gasthuis om patiënten hier meer regie te geven.

Online afspraak wijzigen

Wie een afspraak wil wijzigen, kan via MijnSJG klikken op de voorgestelde afspraak en krijgt dan een overzicht van alle mogelijke alternatieve data en tijdstippen waarop de afspraak ingepland kan worden. Behalve afspraken wijzigen, kunnen mensen u op een aantal poli’s ook de eerste afspraak zelf inplannen als zij door de huisarts zijn verwezen naar de specialist.

Daarnaast is het al langer mogelijk om in MijnSJG persoonlijke gegevens controleren, het medisch dossier inzien, bloed- of onderzoeksuitslagen bekijken en – voor wie binnenkort een operatie moet ondergaan - de vragenlijst in te vullen die nodig is voor het bezoek aan de anesthesist voor de preoperatieve screening.

Bij de meeste ziekenhuizen met een patiëntportaal is het inzien van gemaakte afspraken al mogelijk, het maken (of wijzigen) ervan nog niet zo vaak. Bij huisartsen begint het al gebruikelijker te worden dat er online afspraken gemaakt kunnen worden. Zo meldde het CBS onlangs dat het volgens vier op de tien volwassen Nederlanders bij hun huisarts al mogelijk is om online een afspraak te regelen. Zo’n een derde van deze groep maakt hier ook al gebruik van.