Zorgsector speerpunt digitaal investeringsprogramma van Cisco

6 september 2017
Nieuws

Cisco heeft een investeringsprogramma gelanceerd onder de naam genaamd Digitale Versnelling Nederland (DVN). Het programma heeft tot doel digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij te stimuleren. Één van de speerpunten is de digitale zorg.

Cisco gaat via het DVN-programma nauw samenwerken met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Door het versnellen van de nationale Digitale Agenda kan het bruto binnenlands product groeien en kunnen er nieuwe banen worden gecreëerd. Ook wordt het mogelijk innovatiemogelijkheden en opleidingen aan zowel publieke als private sectoren aan te bieden.

Digitalisering economie

Het DVN-programma maakt deel uit van Cisco’s wereldwijde ‘Country Digitization Acceleration’-initiatief, dat is opgezet om specifieke landen te helpen bij het digitaliseren van hun economie. In Nederland kent het programma investeringen in een aantal speerpunten - die ook onderdeel zijn van de Digitale Agenda:

  • Digitale vaardigheden en onderwijs,
  • Digitalisering van de transport- en nutsinfrastructuren,
  • Digitalisering van de gezondheidszorg, educatie,
  • Cybersecurity
  • Ondersteuning ondernemerschap en businessinnovatie in Nederland, met focus op start-ups.

Connected healthcare

De Digitale Agenda van het ministerie van Economische Zaken geeft specifiek aan dat er behoefte is aan slimme en ‘connected’ gezondheidszorg. Het DVN-programma zal volgens Computable met een aantal zorginstellingen werken aan projecten die zich richten op ‘digitale zorg’.

Het doel is om te tonen hoe doelgerichte digitale oplossingen de productiviteit van zorgmedewerkers kunnen vergroten en de patiëntervaring en de algehele kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren. Op deze manier zal Cisco bijdragen aan het realiseren van de belangrijkste doelstellingen voor digitale zorg, zoals aangegeven in het Digitale Delta-plan – een gezamenlijke inspanning van de Nederlandse overheid en bedrijfsleven gericht op het stimuleren van innovatie.

Deze doelstellingen omvatten het geven van toegang tot hun medische gegevens aan 80 procent van de chronisch zieken en 40 procent van de overige bevolking. Daarnaast moet 75 procent van chronisch zieken in staat worden gesteld om hun gezondheid onafhankelijk te monitoren en om via video 24/7 in contact te staan met een zorgverlener.

Wilt u als zorgprofessional, bestuurder, IT-er, beleidsmaker of patiënt ook op de hoogte blijven van alle relevante technologische ontwikkelingen in de zorg? Bezoek dan net als veel van uw collega’s op 26 januari a.s. het ICT&health Experience congres voor de zorg. Claim hier uw GRATIS TICKET!