Programma

Editie 02 2017

De groeiende populariteit van Precision Medicine

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Precision medicine, waarbij individuele variabiliteit meegenomen wordt in de keuze voor bepaalde preventie- en behandelingsstrategieën, gaat een steeds grotere rol innemen in de medische wetenschap. In 2015 heeft President Obama het Precision Medicine Initiative geïnitieerd, dat ertoe moet leiden dat iedereen toegang heeft tot de gepersonaliseerde informatie die nodig is om onszelf en onze gezinnen gezond te houden. Recente ontwikkelingen, zoals grootschalige biologische databases (van bijvoorbeeld genetische informatie), krachtige methodes voor het karakteriseren van patiënten (proteomics, metabolomics, genomics en ook digitale health technologieën) en software voor het analyseren van grote datasets, brengen de toepassing van precision medicine steeds dichterbij [1].

Geef een reactie

Ontlast zorgmedewerkers door systemen met elkaar te laten praten Mr. Hussain Al Mahmoudi, CEO American University of Sharjah Enterprise:‘Nederland en de VAE zijn Partners in progress’

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen