Programma

Editie 03 2019

In het belang van de patiënt: Labwaarden elektronisch beschikbaar voor apothekers

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Gast auteur

  • Marieke Keur

Innovation Partner

Deel dit artikel

Onlangs heeft expertisecentrum Nictiz met partners uit het zorgveld een onderzoeksrapport gepubliceerd over de elektronische uitwisseling tussen apothekers en laboratoria. Deze uitwisseling verloopt niet optimaal, terwijl apothekers eenduidige en relevante labgegevens van een patiënt nodig hebben om veilige medicatie te garanderen. Het rapport concludeert wel dat er een goede elektronische oplossing voorhanden is, namelijk via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Gert Koelewijn (productmanager Nictiz) gaat in op de voordelen hiervan voor de toekomst. Apotheker Chrysos Ballieux vertelt in een kritische reactie wat implementatie hiervan betekent voor zijn dagelijkse praktijk.

Geef een reactie

E-health in de praktijk MedicPlanner brengt zorginstellingen  en –professionals bij elkaar Proeftuinproject PGO Regio Achterhoek: ‘Boeiende ontdekkingstocht’

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen