Search
Close this search box.
Search

Gezondheid en gedrag

Het is 2020, COVID-19 houdt ons flink in zijn greep. Met als gevolg dat ons brein en daarmee ons gedrag behoorlijk op de proef wordt gesteld. De versoepeling van de maatregelen gaat heel geleidelijk en voorzichtig. Geheel logisch gezien de impact van de coronacrisis. Toch klinkt veel teleurstelling en frustratie omdat er nog geen uitzicht is op betere tijden en meer vrijheid. We zijn nog nooit zover van elkaar vandaan weg geweest, maar tegelijkertijd staan we zo dichtbij elkaar. De inzet en mogelijkheden van digitale voorzieningen, waaronder e-health, m-health en smart health lijken nu belangrijker dan ooit, een beloning voor al onze opofferingen.

De angsten en onzekerheden die nu spelen, zijn begrijpelijk. Veel mensen zijn hun houvast en perspectief kwijt. Juist nu is het belangrijk om te zoeken naar mogelijkheden en kansen, waarbij we onze focus leggen op dat wat nog wel kan. Voor ons, Elisabeth en Geert-Jan, is deze situatie niet nieuw. Vanuit onze persoonlijke kennis en ervaring weten we hoe het is om in het dagelijks leven, onder wisselende omstandigheden met besmettingsrisico’s te leven.

We willen u op het hart drukken: het komt goed. Misschien niet nu, misschien niet morgen, maar wel op een moment dat onze angsten plaats hebben gemaakt voor hoop, ontwikkeling en constructieve overtuigingen.

Wanneer we open staan voor verandering, iets meer risico’s durven te nemen en kunnen handelen op basis van opgedane kennis en gezond verstand, zullen er binnen de beperkte omstandigheden voldoende mogelijkheden ontstaan om optimaal te kunnen functioneren. Ten gunste van ieders gezondheid en ten gunste van de wereldwijde economie.

Nu pas ervaren we het belang van digitale voorzieningen die verlichting kunnen bieden aan social distancing. Er wordt massaal gebruik gemaakt van e-health, m-health en smart health-mogelijkheden om het sociale netwerk in stand te houden en te voorkomen dat mensen in (sociale) isolatie raken. Dat biedt enige rust en zekerheid.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Door
Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.